X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Comisia Vetting începe evaluarea curților de apel

12 apr. 12:48   Capitala
1944 0

Comisia Vetting începe evaluarea curților de apel și a transmis deja notificări la 40 de judecători de la Curtea de Apel Chișinău, informîndu-i cu privire la inițierea procedurii de evaluare.

Evaluarea acestei categorii de subiecți se va desfășura conform criteriilor de integritate financiară și etică, stabilite de Legea nr. 252/2023.

Judecătorii notificați sînt rugați să completeze și să prezinte Comisiei formularul de Declarație de avere și interese personale pentru ultimii 5 ani, precum și formularul de Declarație privind lista persoanelor apropiate din sistemul judiciar, al procuraturii și din serviciul public, în termen de 20 de zile de la data expedierii notificării de către Comisie.

În sprijinul subiecților care urmează să fie supuși verificărilor, Comisia a furnizat modele clare și exemple de completare a formularelor, inclusiv o Declarație pentru 5 ani precompletată, cu date fictive incluse. Aceste instrumente au fost concepute pentru a asigura înțelegerea corectă a cerințelor și pentru a facilita procesul de completare a documentelor.


De asemenea, judecătorii au primit formularul Chestionarului de Etică, care se completează obligatoriu în acest caz. Comisia a mai transmis și o copie a Regulamentului său de organizare și funcționare, modificat recent pentru a reglementa procedurile și etapele evaluării, inclusiv conform Legii 252/2023.

Lista judecătorilor Curții de Apel Chișinău poate fi consultată AICI.

Cetățenii și reprezentanții mass media care dispun de informații relevante procesului de evaluare al acestor judecători sînt încurajați să le transmită Comisiei pentru examinare, folosind adresa de e-mail a Secretariatului: [email protected]

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?