Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Noi schimbări de jucători în justiție

2 apr. 11:42   Societate
1854 0

Ministerul Justiției vrea să reorganizeze mai multe judecătorii din Moldova. Ar urma să „dispără” Curțile de Apel Bălți, Chișinău, Cahul și Comrat, iar în locul lor vor funcționa Curtea de Apel Centru, Curtea de Apel Nord și Curtea de Apel Sud.

Curtea de Apel Comrat urmează să fuzioneze cu cea de la Cahul în procesul reorganizării în Curtea de Apel Sud. Ministerul Justiției mai consideră necesar ca judecătoria Anenii Noi va fi absorbită de cea de la Căușeni, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Judecătorii curților de apel fuzionate se consideră judecători ai curții de apel nou create. Unitățile de grefieri și de asistenți judiciari din cadrul curților de apel fuzionate vor fi transferate la Curtea de Apel Sud. Grefierii și asistenții judiciari din cadrul curților de apel fuzionate vor fi angajați în regim prioritar la Curtea de Apel Sud.

Judecătorii din cadrul Judecătoriei Anenii Noi, după fuzionare, se consideră judecători ai Judecătoriei Căușeni. Unitățile de grefieri și de asistenți judiciari din cadrul Judecătoriei Anenii Noi vor fi transferate la Judecătoria Căușeni. Grefierii și asistenții judiciari din cadrul Judecătoriei Anenii Noi, după fuzionare, vor continua să activeze în sediile secundare ale Judecătoriei Căușeni, pînă la crearea condițiilor necesare pentru amplasarea lor în sediul central al judecătoriei respective”, conform Ministerului Justiției.

Specialiștii din secretariate ar putea fi reangajați în instanțele care au fuzionat, în limita locurilor vacante disponibile. Numărul unităților de personal din aceste subdiviziuni se va modifica în funcție de necesitate, pe măsura reorganizării.


Decizia mai prevede și eventuala schimbare a sediilor mai multor judecătorii regionale. Autoritățile punctează că hotărîrea nu are drept scop majorarea sau micșorarea numărului general de posturi de judecători sau de angajați ai instanțelor și nici nu prevede modificări privind salariile lor.

3
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?