Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ședința Consiliului Superior al Procurorilor, amînata

2 feb. 2023,, 10:16   Societate
2019 0

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) nu a putut desfășura ședința de astăzi din cauza lipsei cvorumului necesar, transmite ziarulnational.

Președinta CSP, Angela Motuzoc, a anunțat că următoarea ședință va avea loc peste o săptămînă, 9 februarie, de la ora 9:00, iar ordinea de zi va rămîne aceeași.

Pe ordinea de zi a ședinței eșuate de astăzi fusese inclus și subiectul care viza informația venită de la Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).


Comisia respectivă a anunțat CSP despre retragerea lui Eugen Rurac din cursa pentru șefia Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, precum și despre retragerea tuturor membrilor din această structură.

Concursul pentru șefia PCCOCS este marcat de scandal, după ce un membru al Comisiei speciale de preselecție, Iulian Groza, a recmalat presiuni și intimidări din partea membrului CSP Dorel Musteață și a candidatului Eugen Rurac, iar ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a solicitat anularea concursului pe motiv că ar fi viciat.

CSP a respins solicitarea ministrului Justiției.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?