Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1132

Secretarii consiliilor locale vor putea autentifica procuri

22 sep. 16:58   Societate
1080 1

Secretarii consiliilor locale vor fi abilitați să autentifice procuri în scopul reprezentării persoanelor care doresc să-și stabilească sau să-și recalculeze pensia. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat, astăzi, de Legislativ.

Noile reglementări stabilesc pentru secretarul consiliului local extinderea atribuției existente de autentificare a procurilor, inclusiv pentru reprezentarea persoanelor care doresc stabilirea și reexaminarea pensiei pentru limita de vîrstă, indemnizației, alocației pentru dizabilitate și pensiei de urmaș.

De menționat că, în prezent, secretarul consiliului local este abilitat prin lege să autentifice procuri privind primirea pensiilor, indemnizațiilor, dar nu și cele privind reprezentarea persoanelor la Casa teritorială de asigurări sociale (CTAS).

Autorii inițiativei legislative, un grup de deputați ai Fracțiunii ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, susțin că prin aceste modificări se urmărește facilitarea accesului persoanelor în etate și a celor cu nevoi speciale la serviciile oferite de CTAS, prin reprezentantul împuternicit prin procură, în condițiile în care în multe localități rurale nu activează notari, iar cetățenii întîmpină dificultăți și suportă cheltuieli suplimentare pentru a avea acces la serviciile oferite de aceștia.

Proiectul de modificare a Legii privind administrația publică locală a fost susținut, în prima lectură, de 77 de deputați.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав