X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Cum puteți primi direct acasă documentele perfectate la centrele multifuncționale

22 feb. 09:29 (reactualizat 10 mar. 05:00)   Societate
6830 0

Cetățenii care-și perfectează documentele la centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice sau la misiunile diplomatice ale Republicii Moldova, le pot primi direct la domiciliu. Astfel, odată cu depunerea cererii de perfectare a documentului, cetățenii pot cere serviciul de livrare a acestuia la domiciliu.

Prin intermediul serviciului guvernamental de livrare (MDelivery), actele pot fi livrate la orice adresă, atît pe teritoriul Republicii Moldova, cît și peste hotare.

În prezent, cetățenii au posibilitatea de a solicita livrarea prin MDelivery a următoarelor documente:

-pașaport al cetățeanului Republicii Moldova;

-buletin de identitate al cetățeanului Republicii Moldova;


-documentele de stare civilă;

-extras din Registrul de stat al unităților de drept;

-permis de conducere internațional.

Tariful pentru prestarea serviciilor de livrare poate varia în funcție de operatorul poștal, destinația și termenul de livrare. Astfel, tariful pentru serviciul de livrare constituie:

-în raza mun. Chișinău - 25-40 de lei;

-pe teritoriul Republicii Moldova - 30-50 lei;

-peste hotarele țării - 100-1000 lei (în funcție de furnizorul de servicii poștale/curierat, de destinație și termenul de livrare).

Cetățenii au posibilitatea să selecteze unul din cei 6 furnizori de servicii poștale/curierat, integrați în serviciul MDelivery: Î.S. „Poșta Moldovei”, Nova Poshta, FAN Courier, DHL, FedEx, Mentor Express.

După completarea cererii de livrare a documentului prin MDelivery, solicitantul recepționează pe mail-ul indicat o notificare de confirmare cu numărul comenzii. Ulterior, comanda poate fi urmărită după numărul comenzii pe portalul oficial al serviciului MDelivery: https://mdelivery.gov.md.

Pentru a vedea mai multe răspunsuri la întrebările parvenite pe adresa redacţiei noastre, accesaţi acest link. Întrebările pot fi expediate pe adresa [email protected].

1
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?