X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Obligația utilizării mai multor formulare de documente primare cu regim special a fost exclusă

26 mar. 16:00   Societate
2269 0

O hotărîre privind excluderea obligației utilizării mai multor formulare tipizate a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Guvernului, scopul de bază fiind simplificarea procesului de administrare a afacerilor.

Proiectul aprobat prevede excluderea necesității utilizării formularelor tipizate de documente primare cu regim special: avizul de însoțire a mărfii și foaia de parcurs, notează Noi.md.

Contribuabilii vor aproba și tipări de sine stătător formularele de documente primare, cu elemente obligatorii prevăzute pentru acestea, pentru a justifica consumul de carburanți. Aferent excluderii avizului de însoțire a mărfii, la transportarea/expedierea mărfurilor, contribuabilii (furnizorii) vor elibera factura fiscală pentru livrarea mărfurilor.

Totodată, a fost exclusă obligația de a înregistra formularele scrisorilor de transport internațional (CMR) procurate de la Î.S. Editura de Imprimare „Statistica”.

De asemenea, certificatul de origine preferențială a mărfurilor și chitanța de încasare a amenzii la locul constatării contravenției au fost excluse din Nomenclatorul formularelor tipizate de documente primare cu regim special.

4
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?