Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4059

Documente secrete oficiale, găsite în stradă. Unde a avut loc incidentul

23 feb. 09:45   Externe
3170 0

Serviciile speciale ale Norvegiei vor verifica cum documentele interne ale serviciului de securitate al premierului Jonas Gahr Stjøre au ajuns în mijlocul unei străzi din orașul Trongheim.

Radioteleviziunea publică din Norvegia a recepționat un mesaj anonim în noaptea de 21 februarie, potrivit căruia documentele au fost găsite pe o stradă din centrul orașului Trongheim. Documentele aveau mențiunea pentru utilizare oficială.

Persoana necunoscută a transmis documentele poliției orașului. Acestea s-a dovedit a fi planul de securitate al prim-ministrului Jonas Gár Stiore în timpul vizitei sale în orașul de frontieră Rjorus, la 20 februarie.

Mai mult de 10 pagini conțineau informații despre evaluarea amenințărilor, agenții de securitate și programul detaliat al vizitei premierului, scrie Noi.md cu referire la eurointegration.

În document se preciza cu ce mașină se deplasa Stiore, numărul de înmatriculare și cine o conduce, numele complet și numărul agenților de securitate, ce arme are poliția locală și faptul că în mașina există o mitralieră.


Poliția din Trongaimn a calificat incidentul drept o neplăcere și a declarat că a contactat deja serviciile de securitate pentru a clarifica situația.

5
6
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?