X 
Arşiţa stiri: 168
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Școala de Muzică ,,Maria Bieșu”, din Chișinău, a împlinit 50 de ani

28 apr. 12:00   Societate
2261 0

Școala de Muzică ,,Maria Bieșu”, din Chișinău, a împlinit 50 de ani de la fondare. Un concertul jubiliar a fost organizat, cu această ocazie, cu genericul: 50 de ani sîntem Muzică Și Muzică dăruim. Evenimentul a fost organizat ieri, 27 aprilie, la Sala cu Orgă.

Evenimentul a fost dedicat activității prodigioase pe parcursul a 50 de ani, desfășurate în domeniul învățămîntului artistic extrașcolar și contribuția substanțială în educarea tinerei generații, în spiritul valorilor culturale naționale.

''Protagoniștii concertului au fost: Corul Școlii, dirijor Tatiana Fanian, maestru de concert Elizaveta Bondari Ansamblul de chitariști, profesor Nicolae Ceaus Orchestra de acordeoniști CONSONANS, conducător Tatiana Cantemirova Ansamblul de violoniști DIVERTISMENT, conducător Elena Soțchii,maestru de concert Sergiu Soțchii Soliști: Igor Podgoreanu-Artist Emerit, Valentin Tuhari- Om Emerit, Tatian Gavriliță, Mihai Duminică și Elevii Școlii de Muzică ,,Maria Bieșu” Invitat special: Vladimir Dragoș- Artist al Poporului, maestru de Concert Nichita Popov. Școala de Muzică pentru copii nr. 3 a apărut în anul 1974, cu un contingent de 60 de elevi'', anunță Primăria.

La 25 octombrie 2012, Primăria Chișinău a conferit instituției, numele unei legende a muzicii academice, Primadona Operei Naționale, Maria Bieșu.

În prezent, peste 400 de elevi studiază la Școala de Muzică „M. Bieșu”, instruiți de o echipă de 52 de profesori dedicați. Elevii sînt instruiți în cadrul secției pian de bază, instrumente cu coarde, instrumente populare, instrumente aerofone și de percuție și secția canto.


În instituție activează cu succes orchestra de acordeoniști „Consonans”, ansamblul de violoniști „Divertisment”, ansamblul de chitariști „Picado”, corul claselor minore și superioare. Prin toate activitățile sale, Şcoala de Muzică „Maria Bieșu”, contribuie plenar la educația artistică a tinerilor, avînd un impact pozitiv asupra personalităţii fiecărui elev. În palmaresul școlii aceștia aduc diplome și medalii, participînd la diverse festivaluri, concursuri municipale, naționale și internaționale.

4
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав