COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6721

Regulile ce trebuie respectate la trecerea frontierei

6 mai. 15:44   Societate
5512 0

Măsurile de prevenire şi control al infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova se aplică în conformitate cu prevederile Hotărîrii nr.54 al CNESP din 29 aprilie 2021, a precizat ofițerul de presă Ana Marchitan.

Astfel, potrivit ultimelor decizii, a fost instituită obligativitatea prezentării la trecerea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova a rezultatului negativ al testului PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării. Confirmarea trebuie să fie prezentată în una din următoarele limbi: moldovenească, engleză, rusă, franceză, germană sau italiană, transmite NOI.md.

Călătorii care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi nu deţin rezultatul negativ al testului PCR COVID-19 vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

"Vestea bună este că persoanele aflate în regim de autoizolare, pot întrerupe acest regim în a 10-a zi dacă efectuează testul PCR COVID-19, iar rezultatul este negativ", a subliniat Ana Marchitan.

Amintim că mai mulți moldoveni au încercat să scape de carantină la intrarea în țară și s-au ales cu dosare penale. În data de 4 mai, Poliția de Frontieră a anunțat alte 27 de cazuri în care au fost documentate persoanele pentru deținerea sau prezentarea testelor PCR Covid-19 falsificate.


În context, Poliția de Frontieră solicită călătorilor să fie responsabili, prudenți și să se informeze cu privire la toate regulile impuse de către autorități la trecerea frontierei.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽