X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Grecia impune restricţii pentru 200 de plaje

22 apr. 11:00   Externe
2066 0

Aproape 200 de plaje din Grecia sunt acum protejate de lege. Asta înseamnă că turiştii nu vor mai mai putea amplasa umbrele sau şezlonguri pe aceste locuri.

În plus, au mai fost prezentate şi alte restricţii: prezenţa mașinilor, petrecerile cu mai mult de zece persoane sau boxele vor fi total interzise, scrie Observator.

Guvernul grec a publicat vineri o listă cu 198 de plaje unde sunt interzise petrecerile şi adunările mari, în cea mai recentă încercare de a limita dezvoltarea și de a aborda reacțiile la mulțimile de turiști care vin pe teritoriul țării.

Mișcarea vine pe fondul unei frustrări crescânde în rândul locuitorilor insulelor grecești și a părților continentale de coastă, care sunt populare în rândul vizitatorilor străini. Protestele s-au transformat într-o „mișcare de prosoape de plajă” la nivel național vara trecută, când localnicii nemulțumiți s-au plâns că sunt împinși de pe propriile plaje de companiile care caută să profite de un boom turistic care a adus peste 32 de milioane de vizitatori străini în Grecia anul trecut.

Plajele de pe listă se află în zone incluse în programul Natura al Uniunii Europene, o rețea de habitate vulnerabile din întreaga Europă care sunt protejate de legislația europeană. Printre plajele enumerate vineri se numără locuri de pe insule populare precum Milos, Naxos, Lesbos, Samothrace și în sudul peninsulei Peloponez.

0
7
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?