COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Recuzarea avocaților lui Morari, respinsă de judecători

Recuzarea avocaților lui Morari, respinsă de judecători

Judecătorii de stat au respins recuzarea avocaților lui Viorel Morari împotriva completului de acuzatori numit de către procurorul general-adjunct, Ruslan Popov. Ședința de judecată a avut loc astăzi.

Menționăm că Vasile Foltea, avocatul lui Viorel Morari, a înaintat un demers, în care invoca că numirea completului de acuzatori de către procurorul general-adjunct, Ruslan Popov, este ilegală, transmite noi.md cu referire la deschide.md.

Apărătorul făcînd referință la articolul 8 din Legea cu privire la Procuratură, în care este prevăzut că Procuratura Generală conduce și exercită urmărirea penală și reprezintă învinuirea în instanță de judecată în cauze de importanță la decizia procurorului general.


Ceea ce ar însemna că, și în dosarul Morari, pariciparea celor patru procurori urma să fie dispusă în mod exclusiv de către procurorul general.

Apărarea a mai invocat că dispoziția semnată de Popov nu are număr de înregistrare.

Pe lîngă recuzarea celor patru procurori, apărarea a mai solicitat instanței și anularea dispoziției semnate de Ruslan Popov.

Șendința a fost fixată pentru astăzi, ora 16:30, după ce urma să se desfășoare la data de 03 martie 2020. Această, însă, fiind amînată de către magistrați.

Amintim că Viorel Morari a fost reținut vineri, 10 ianuarie. O zi mai tîrziu, acesta a fost învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu și fals în acte.

Potrivit materialelor anchetei, în martie 2017, Morari a înregistrat ilegal plîngerea fostului lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc și a inițiat un dosar penal în care ar fi fost incluse date false.

Potrivit Procuraturii Generale, Morari ar fi făcut acest lucru în interes propriu, dar și în interesul lui Vladimir Plahotniuc și a persoanelor din anturajul acestuia, în dosarul „furtului miliardului”, împiedicînd, astfel, acheta obiectivă a dosarului penal.

De cealaltă parte, Morari pledează nevinovat și susține că dosarul i-a fost fabricat la comanda președintelui Igor Dodon, care se răzbună pentru că a repus pe rol dosarul finanțării Partidului Socialiștilor. Dosar care a fost clasat la sfîrșitul săptămînii trecute.

De asemenea, pe numele lui Viorel Morari a fost inițiat încă un dosar penal. Acesta este bănuit de îmbogățire ilicită și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Morari neagă și această acuzație.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load