TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Proteste ale angajațilro CFM la Ocnița: La ce ne trebuie așa o viață, cînd își bat joc de ea

Angajații Căii Ferate a Moldovei din Ocnița au organizat pe 26 februarie un nou protest, din cauza că nu și-au primit salariile.

„La ce ne trebuie așa o viață, când își bat Joc de ea?”, a declarat unul dintre manifestanți.

Angajații feroviari nu și-au primit salariile de mai mult de trei luni. Restanțele salariale ale companiei Calea Ferată a Moldovei au depășit 69 de milioane de lei, scrie newsmaker.md.

Pe 22 februarie s-a desfășurat un alt protest al angajaților nodului feroviar Ocnița. Președintele comitetului sindical al nodului Ocnița l-a contactat telefonic pe directorul întreprinderii, Adrian Onceanu, cerând să vină la Ocnița și să le explice oamenilor de ce nu li s-au plătit salariile și de unde să ia bani pentru existență.

Onceanu a spus că „face tot posibilul pentru a plăti salariile angajaților”, promițând că până la sfârșitul lunii oamenii vor primi banii.


Faptul că angajaților Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” nu le sunt plătite salariile deja de câteva luni a devenit cunoscut la sfârșitul lunii decembrie, când aceștia au început să protesteze. La 22 decembrie, lucrătorii căilor ferate din Basarabeasca au ieșit la protest, iar la 5 ianuarie, au protestat feroviarii din Ocnița. Aceștia au declarat că nu și-au primit salariile încă din luna octombrie și că nu au cu ce trăi.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load