Programare prealabilă gratuită la serviciile Agenției Servicii Publice

19 iun. 2018,, 14:50   Societate
8815 0

Programarea prealabilă la serviciile Agenției Servicii Publice (ASP) de documentare este gratuită.

Anunțul a fost făcut de însăși Agenție, care a menționat că modificarea Nomenclatorului serviciilor prestate de Agenția Servicii Publice a fost aprobată de directorul instituției. Acesta a făcut, printr-un ordin, modificări în domeniul serviciilor furnizate de ASP, anulînd taxa de 20 de lei pentru înregistrare prealabilă, relatează Noi.md.

Prin intermediul sistemului informaţional „Programare electronică” solicitanții se pot programa la oricare subdiviziune teritorială sau centru multifuncțional al Agenţiei Servicii Publice. Doritorii se pot înscrie prin intermediul paginii web oficiale a Agenţiei www.asp.gov.md/ro/programare-online, telefonic la numerele de telefon ale subdiviziunilor teritoriale afișate în compartimentul „Informaţii utile/Subdiviziuni teritoriale” sau prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909.

Programarea prealabilă la servicii asigură accesul prioritar în afara rîndului electronic de așteptare pentru etapa de preluare a comenzii. Pentru celelalte etape, precum achitarea serviciului, preluarea imaginii grafice, prelevarea amprentelor digitale ș.a. solicitantul va respecta rîndul din subdiviziune. Anterior programarea la serviciile de eliberare a actelor de identitate se efectua cu plată.

Totodată, se precizează că în curând va fi disponibilă și programarea prealabilă la serviciile cadastrale și cele din domeniul stării civile. În prezent programarea la serviciile de stare civilă este disponibilă doar pentru sediul central, iar serviciile cadastrale sînt prestate fără programare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?