Primele flori autohtone au înflorit la Bardar, Ialoveni

În plină iarnă, lalelele autohtone au apărut în vînzare în florării. Acestea și-au deschis petalele în sera lui Gheorghe Tonu din satul Bardar, raionul Ialoveni.

Și în alt mod decît în anii precedenți, întrucît agricultorul spune că a folosit în premieră o tehnologie nouă, transmite la cotidianul.md.

Astfel cîteva soiuri de flori au fost crescute şi alimentate cu apă, fără a avea nevoie de sol.

Familia Tonu se ocupă de creșterea florilor de aproape 40 de ani. La început a fost o pasiune, care mai apoi s-a transformat într-o afacere de familie. Primele flori din sera lui Gheorghe Tonu care și-au făcut apariția și și-au deschis floarea chiar în mijlocul iernii sînt lalele.

Dacă pînă mai ieri, agricultorul planta lalele doar în sol, în acest an, el a pus în practică o tehnologie modernă ce presupune creşterea bulbului în apă.


„Am cumpărat containerele, pentru plantarea în apă și am plantat experimental. Ele se plantează în apă, sînt containere speciale, rădăcinile se dezvoltă în apă. Și iată laleaua arată așa. Ele se recoltează foarte ușor și pe urmă le ducem la sortare și la împachetare ca să le pregătim de vînzare”, a declarat Gheorghe Tonu.

Agricultorul a planificat pentru anul acesta să planteze în jur la 30 de mii de bulbi aduși tocmai din Olanda, inclusiv acum și pentru 8 martie.

„Anul trecut piețele s-au închis în luna martie, eu nu am fost la piață pînă în luna noiembrie, am aruncat o mulțime de flori, chiar și lalele”, a spus Gheorghe Tonu, care speră să-și reînvie afacerea afectată considerabil de pandemia de COVID-19.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load