X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Inspectoratul pentru Protecția Mediului: "Unele flori de primăvară sînt amenințate de dispariție"

7 mar. 19:00   Societate
3133 0

Inspectoratul pentru Protecția Mediului (IPM) trage un semnal de alarmă cu privire la amenințarea de dispariție a unor specii de plante de primăvară, printre care ghioceii, brîndușele, lalelele pestrițe și alte flori delicate.

Habitatul acestor plante suferă în mod alarmant, iar principalul factor care contribuie la această tendință este culegerea necontrolată a florilor și a bulbilor lor. În fiecare an, numărul acestora scade dramatic, punînd în pericol echilibrul fragil al ecosistemelor locale, notează Noi.md.

IPM atrage atenția că legea protejează aceste specii și că orice încălcare a acesteia va fi pedepsită conform Codului Contravențional. Potrivit articolului 140 din acest cod, cei care se ocupă de colectarea și comercializarea ilegală a acestor plante riscă amenzi substanțiale.

Cuantumul prejudiciului cauzat mediului de colectarea și comercializarea acestor specii de flori este evaluat conform cheltuielilor necesare pentru restabilirea echilibrului în regnul vegetal, iar veniturile pierdute sînt luate în considerare în calculul acestor daune.

0
1
0
3
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?