COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 774 327 INFECTAȚI 290 043(+1018)   TRATAȚI 273 920     DECESE 6713(+18)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2923
Puterea stiri: 6772

Primăria Ceadîr-Lunga a permis pensionarilor să pescuiască gratis

22 iul. 18:45   Societate
1489 1

Primăria municipiului Ceadîr-Lunga a luat o decizie prin care permite pensionarilor să pescuiască gratuit şi fără autorizaţie în bazinele acvatice din localitate.

Conform autorităţilor locale, pensionarilor amatori de această îndeletnicire li se va elibera un bilet, ce le va permite să pescuiască în lacurile şi iazurile care sînt proprietate a Primăriei municipiului Ceadîr-Lunga.

„Pescuitul pentru pensionari va fi permis doar de pe mal, în zilele de luni, de la răsăritul pînă la asfinţitul soarelui şi numai cu o undiţă”, scrie presa locală.

În urma pescuitului amator, pensionarii vor putea să-şi oprească nu mai mult de 5 kilograme de peşte pe zi. La fel, este interzis pescuitul mai multor specii de peşte, dacă o unitate cîntăreşte mai puţin de un kilogram.

Permisul de pescuit este uninominal, netransmisibil, conține datele personale ale titularului, tipul permisului (anual/o zi/pensionar) și este valabil în anul procurării (calendaristic).


Plata pentru eliberarea permisului de pescuit sportiv, amator şi de agrement este în mărime de: pentru un an - 300 de lei; pentru o zi - 30 de lei. În cazul pensionarilor: pentru un an - 150 de lei; pentru o zi - 15 lei.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽