X 

Pompierii, chemați la Aeroportul Internațional Chișinău

30 ian. 09:45   Societate
2341 0

În această dimineața la terminalul de pasageri al Aeroportului Internațional Chișinău, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în comun cu responsabilii Aeroportului au demarat un exercițiu tactic.

Scopul aplicațiilor ține de exersarea cooperării și coordonării mecanismului de intervenție în situații excepționale, dar și testarea planului de intervenție în situații de urgență. Conform nivelului sporit de intervenție la fața locului au fost trimise mai multe echipaje de salvatori și pompieri, după ce conform scenariului a fost raportat izbucnirea unui incendiu la terminalul de pasageri.

La fața locului a avut loc evacuarea persoanelor și asigurarea securității antiincendiare. Primele forțe antrenate au fost echipele de pompieri specializate din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, care în comun cu forțele de intervenție ale IGSU au efectuat evacuarea reală a pasagerilor din zona de risc.

Obiectivele urmărite în desfășurarea aplicațiilor țin de exersarea și testarea planului comun de intervenție în situații excepționale, dar și conlucrarea echipelor de intervenție ale Aeroportului cu forțele IGSU. Exercițiu se desfășoară în timp real, iar acțiunile responsabililor urmează a fi evaluate de specialiști.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий