Preşedintele stiri: 3022

Polițiștii din Cahul vor activa în condiții mai bune. Un nou sediu a fost deschis

23 oct. 13:30   Societate
1905 1

20 de poliţişti din Cahul vor activa într-un sediu nou, cu un spaţiu generos, de 200 de metri pătraţi.

Acesta a fost construit cu susţinerea financiară a Guvernului SUA, care se ridică la 2,5 milioane de lei. În noul sector de poliţie au fost amenajate două camere: de recunoaștere a suspecţilor și una pentru martori.

"Înainte nu aveam o cameră bine dotată şi făceam recunoaşterea persoanelor uneori după poze, chiar dacă procedura nu permite, sau ieşeam pe stadion şi victima era faţă în faţă cu presupusul infractor.", a comunicat David Gîscă, ofiţer de urmărire penală.

Mai nou, angajaţii Sectorului 1 de Poliţie din Cahul vor avea și propriile birouri.

"Pînă la renovarea sediului, puţini dintre noi aveam un birou separat unde să putem primi o persoană, să-i putem asculta durerea. Adică era mai greu să păstrăm confidenţialitatea celor declarate.", a spus Victor Dobrata, ofiţer principal de sector.


Anterior, cu suportul Guvernului SUA, au mai fost renovate două sectoare de poliţie din oraşele Chişinău şi Sîngerei.

"Formarea unei societăţi paşnice, rezistente şi sigure, unde poliţia răspunde aşteptărilor şi necesităţilor comunităţilor pe care le servesc şi le protejează.", a declarat Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă a PNUD în Republica Moldova.

Autorităţile speră că noile condiţii vor motiva tinerii specialişti să completeze rîndurile poliţiei locale. De altfel, de cîteva zile, funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie Cahul este vacantă.

"Dacă vorbim despre persoana pentru care a fost întrerupt interimatul, persoana dată a îndeplinit unele obligaţiuni pentru o perioadă scurtă. Acum, noi am decis că trebuie aleasă o persoană care va activa pentru o perioadă mai îndelungată. ", a explicat Iurie Podarilov, şeful Inspectoratului General al Poliţiei.

Sectorul de Poliţie renovat deserveşte 30 de mii de oameni din oraşul Cahul şi din satele Cotihana şi Crihana Veche.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X