COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6721

Plîngerea avocaților lui Platon în dosarul "Casa Modei", respinsă de instanță

5 mai. 20:32   Societate
1857 0

Magistrații de la Ciocana au respins ca neîntemeiată plîngerea avocaților lui Veaceslav Platon împotriva ordonanței Procurorului General.

Prin urmare „Casa Modei” și fosta clădire ASITO rămîn în proprietatea omului de afaceri Vladimir Rusu. Declarațiile au fost făcute de avocatu lui Rusu, Serghei Istrati, după ședința de astăzi.

„Ședința de azi s-a încheiat cu pronunțarea unei hotărîri pe caz. Judecătorul a pronunțat că prin încheierea de azi plîngerea avocaților lui Platon împotriva ordonanței Procurorului General a fost respinsă ca neîntemeiată.

A cîta oară, avocații lui Platon au solicitat amînarea ședinței că unul dintre ei a făcut un test la Covid și a expediat rezultatul instanței de judecată, dar în test nu este niciun rezultat, ceea ce este foarte straniu. Și al doilea avocat a declarat, printr-o cerere, că a fost în contact cu primul.

Instanța a considerat că aceste argumente sînt neîntemeiate. Documentele prezentate în vederea amînării ședinței au fost calificate de judecător că documente care nu pot fi reținute pentru amînarea ședinței. Ca rezultat, judecătorul a pronunțat hotarîrea de respingere”, a declarat Serghei Istrati, avocatul lui Russu.


Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a depus la Curtea Supremă de Justiție un recurs în anulare prin care solicită casarea încheierilor judecătorilor de instrucție care i-au permis lui Veaceslav Platon să intre în posesia a două imobile din centrul capitalei.

Este vorba despre „Casa Modei”, amplasată pe bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfînt 182 și fosta clădire ASITO de pe bulevardul Bănulescu Bodoni 57/1, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesia și folosința companiilor, al cărui beneficiar efectiv este cetățeanul Veaceslav Platon.

Acțiunile Procurorului General survin ca urmare a examinării plîngerilor depuse de Vladimir Russu, care reclama faptul deposedării ilegale de cele două imobile.

Constatînd interpretarea și aplicarea incorectă a normelor procesual penale de către PCCOCS care a intervenit neîntemeiat în dreptul fundamental de proprietate, la 6 aprilie 2021, Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanțele emise anterior de procuratura specializată, restabilind drepturile și dispunînd restituirea de către Veaceslav Platon a celor două imobile proprietarului Vladimir Russu.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽