TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Platon l-a îndemnat pe Plahotniuc să întoarcă poporului tot ce a furat

Veaceslav Platon declară că este "principalul dușman al lui Plahotniuc" și creează un fond pentru investigarea crimelor sale și arestarea averii.

Potrivit lui, el nu are ce discuta cu Vlad Plahotniuc, singurul lucru pe care îl poate spune este: "Vlad, întoarce tot poporului", a declarat Platon în cadrul emisiunii "Politica" de la tv8.

Platon a mai spus că, deși și-a pierdut o mare parte din avere, el are bani pentru a crea un fond de investigare a activității criminale a lui Vlad Plahotniuc:
"Există investitori. Vrem să creăm un fond în care să investească oamenii care au fost afectați de acțiunile lui Plahotniuc. Este o coaliție. Atît de mulți oameni au avut de suferit, ei sînt gata să dea bani pentru a-l da pe mîna justiției. Nu sînt singur. Sîntem aproximativ 15 persoane din Moldova și de peste hotare", a explicat omul de afaceri, transmite point.md.

El a subliniat că va "raporta în fiecare săptămînă ce acțiuni au fost întreprinse", iar banii vor merge pentru a angaja, inclusiv, persoane competente:

"Vom angaja avocați care se vor ocupa de procesele în străinătate, organizații care sînt specializate în investigarea și returnarea bunurilor etc.", a spus Platon.


Potrivit lui, Plahotniuc primește din Moldova un venit imens:

"El are astăzi o mare avere în țară, și din contul veniturilor de la ea, el nu cheltuiește banii din conturile din străinătate. Vo fi pus sechestru pe toate activele pe care le controlează direct sau indirect. Banii sînt folosiți la cumpărarea deputaților, pe subversiunea pe plan intern și corupție. Trebuie să-i arestăm drepturile corporative și veniturile", consideră Platon.

El a menționat, de asemenea, că fondurile sînt încasate de către apropiatul lui Plahotniuc, Andrei Timotin: "Știu prin cine sînt distribuiți banii în numerar. Acesta este Andrei Timotin. El trăiește în Ucraina, dar asigură prezența banilor cash în țară. Este vorba despre milioane", a declarat Platon.

Menționăm că numele lui Timotin în același context a fost numit și de liderul "Partidului Nostru", Renato Usatîi, care a susținut că Timotin a încasat bani din furtul miliardului.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load