COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Platon: Candu este arhitectul furtului miliardului. Cine lua bani de la Șor?

Platon: Candu este arhitectul furtului miliardului. Cine lua bani de la Șor?

Potrivit lui Vcceslav Platon, el a ieșit din închisoare pentru a pedepsi pe cei care au furat miliardul.

Controversatul om de afaceri spune că are dovezi că Andrian Candu este arhitectul furtului unui miliardului .

Din această schemă face parte și deputatul partidului ”Șor”, avocatul Denis Ulanov și fostul prim-ministru al Republicii Moldova Iurie Leancă.

”Eu o să deconspir toată această grupare criminală. Candu este arhitectul furtului miliardului. Voi prezenta dovezi că el a proiectat schema, a dat instrucțiuni, el era responsabil ca Banca Națională să aloce acești bani și altele”, a declarat Platon în cadrul emisiunii Politica cu Natalia Morari de la Tv8.


Totodată, Platon a declarat că și alți politicieni au fost implicați în furtul miliardului:

”Ulanov, Leancă și alte cîteva figuri pe care nu vreau să le numesc ca să nu fugă din țară. Ulanov era prezent în toate negocierile, a primit bani, a trimisa fugit peste tot și a negociat, a primit bani, a trimis, sub acoperirea activității sale juridice a participat activ în cadrul acestei grupări criminale”, a mai spus Platon.

”Leancă a primit mită de la Ilan Șor 50 de mii. Am văzut deja că mai sînt încă 300.000 care i-a primit pentru participarea la alegeri. Acești bani nu au fost declarați, i-a primit chash. Există o conversație între el și Șor unde Lenacă povestește tot cu detalii”, a declarat Platon, adăugând că are multe astfel de înregistrări, pe care le-a obținut prin metode legale.

”Ieșirea mea amenință gașca Pro Moldova. Ultimul lucru pe care aș vrea să își fac în acestea momente este să fac politică în favoarea lui Dodon sau a lui Sandu. Vreau să dovedesc că aceasta nu este o țară impotentă. Țara a fost jefuită, voi prezenta dovezi, scheme, mecanisme de returnare, mecanisme instituționale. În schimb, nu voi cere nimic", declară Platon.

El a mai spus că știe că în acest moment se pregătesc documente pentru extrădarea lui Plahotniuc.

Reamintim că astăzi, 15 iunie, omul de afaceri Veceslav Platon a fost eliberat din închisoare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load