COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Absolvenții de la facultatea de jurnalism sînt, pentru presa "galbenă", carne de tun (VIDEO)

Opinie: Absolvenții de la facultatea de jurnalism sînt, pentru presa "galbenă", carne de tun (VIDEO)

Absolvenții de la facultatea de jurnalism a Universității de Stat din Moldova sînt pentru presa "galbenă" a țării carne de tun, ei au în cap nihilism și libertate și trebuie învățați nu doar drepturile, dar și responsabilitățile jurnalistului.

De această părere este prezentatoarea TV, Elena Levițcaia-Pahomova, comentînd pe pagina sa de pe rețelele de socializare cazul tentativei jurnalistei TV8 de a ajunge la președintele țării, Igor Dodon, transmite Noi.md.

"Am vizionat cu interes videoclipul realitateatv cu încercarea jurnalistei de la TV8 de a ajunge la președinte. Fata est etînără, neexperimentată, naivă și nu cunoaște legislația. Cererea este mică din parte conducerii, care este atît de analfabetă încît este gata să plătească pentru o prostie 25 000 de lei. Prin urmare, ar fi bine pentru viitor să se ia în considerare următoarele momente la instruirea la facultatea de jurnalism:


- De explicat studenților procedura de intervievare a primelor persoane. Puteți întreba serviciul de protocol și purtătorul de cuvînt dacă este prevăzută o abordare de presă.

- Ar fi bine să cunoască bazele serviciului de pază a primelor persoane în stat. Colega a scăpat ușor. Ea a fugit atît de repede, încît paza nu a avut timp să verifice dacă anume un microfon ținea ea în mîna și dacă era cu adevărat un angajat al mass-media.

Dragi pedagogi ai Universității de Stat din Moldova, înțelegeți că absolvenții dvs. pentru mass-media "galbenă" sînt carne de tun. Copiii au deocamdată în cap nihilism și libertate. Învățați-i nu numai drepturile, ci și responsabilitățile unui jurnalist", a scris Elena Levițcaia-Pahomova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load