COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6729

Morari răspunde acuzațiilor aduse de Platon

25 noi. 2020,, 17:06   Societate
4734 0

Viorel Morari, procurorul șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, răspunde acuzațiilor înaintate de controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, după ce a fost acuzat public că „ar lansa zvonuri despre Platon pentru a discredita imaginea Procuraturii Generale”.

Morari spune că Procuratura Generală se compromite prin declarațiile făcute de Platon, iar alegațiile acestuia vor permite persoanelor acuzate să afirme că actuala Procuratură este părtinitoare și acționează în favoarea lui Platon, transmite Știri.md.

Contactat de SafeNews.md, pentru a comenta acuzațiile înaintate de Veaceslav Platon, Morari declară că acestea sînt „niște aberații”.

„Sînt aberații! Procuratura se auto-discreditează atunci cînd pe dosarele, cum sînt cele ale investigării furtului miliardului, Landromat, precum și altele în privința persoanelor cu demnitate publică pornite în toamna anului 2019, nu se prezintă rezultate. Mai mult decît atît, Procuratura și în special Procurorul General, Alexandr Stoianoglo se compromite anume prin asemenea declarații precum cele pe care Veaceslav Platon le prezintă nestingherit opiniei publice. Unde mai pui că aceste alegații ale lui Platon vor permite ca persoanele acuzate, în viitor, să afirme că procuratura actuală este una părtinitoare și acționează în favoarea controversatului om de afaceri”, afirmă Viorel Morari.

Potrivit lui Morari, declarațiile făcute de Veaceslav Platon în cadrul emisiunii de marți, 24 noiembrie ar putea afecta volumul de lucru efectuat pe dosar.


„Anume asemenea declarații, care pot atrage după sine o potențială învinuire a Procuraturii precum că ar fi una părtinitoare, ar putea afecta întreg volumul de lucru efectuat pe dosar, oferind posibilitatea celor implicați să evite răspunderea penală”, accentuează șeful suspendat al PA.

Referitor la acuzațiile aduse de Platon, precum că ar încerca să-l discrediteze, Viorel Morari afirmă că este un „fals”.

„În primul rînd, țin să menționez faptul că Veaceslav Platon a fost recunoscut de procuror ca parte vătămată, în dosarul intentat pe numele meu, unde acesta pretinde 300 mln dolari fără a prezenta nicio dovadă în acest sens. În al doilea rînd, în momentul în care a fost eliberat la solicitarea procurorului general, Platon a afirmat că ar fi făcut o expertiză a scrisorii deschise adresate de mine către Alexandr Stoianoglo, insinuînd că aceasta ar fi fost scrisă de una și aceeași persoană ca și postarea efectuată de către un deputat în care Platon era numit drept agent al Federației Ruse. Prin urmare nu cred că este greu de dedus cine pe cine discreditează. Platon minte cu nerușinare și în continuare își gestionează activitatea de raider. Un argument în acest sens este compania Moldasig și nu pare să se oprească aici”, a conchis Viorel Morari.

Menționăm că, ieri, Veaceslav Platon declara în cadrul unei emisiuni de la TV8 că Viorel Morari ar fi lansat zvonuri despre el pentru a compromite Procuratura Generală și pe el ca victimă în dosarul penal inițiat și că ar fi niște „tactici de ale lui Plahotniuc, care sînt cunoscute demult”.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽