Modificările la Legea privind funcționarul public cu statut special din cadrul MAI

Modificările la Legea privind funcționarul public cu statut special din cadrul MAI

Funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerului de Interne, a cărui funcție a trecut din categoria corpului de ofițeri în cea de subofițeri, va putea accede în noua funcție păstrîndu-și gradul special de ofițer.


Totodată, acesta își va păstra drepturile și garanțiile acumulate anterior, inclusiv salariale. Modificările se conțin într-un proiect de lege, aprobat astăzi de Parlament, în I lectură. 


Inițiativa aparține unui grup de deputați. Proiectul are drept scop modernizarea managementului resurselor umane, fluidizarea transferurilor interinstituționale de specialiști, fapt ce va contribui la delimitarea competențelor personalului de conducere (ofițeri) de personalul de execuție (subofițeri). Totodată, modificările propuse vor asigura protecția juridică și socială a personalului din subdiviziunile MAI. 


Potrivit Viziunii strategice privind inversarea piramidei posturilor în cadrul MAI prevede, inclusiv, reducerea numărului funcțiilor de ofițeri și creșterea celui de subofițeri. Diminuarea se va face treptat.


Proiectul urmează a fi votat în lectură finală.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load