Criza energetică stiri: 487
Biden - Putin stiri: 145

Militarii Armatei Naționale își continuă misiunile în operațiunea KFOR

4 oct. 2021,, 10:12   Societate
1084 0

Cel de-al 15-lea contingent al Armatei Naţionale, aflat în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR, continuă executarea misiunilor stabilite de comandamentul superior în aria de responsabilitate, transmite Noi.md.

Potrivit comandantului contingentului moldovenesc, locotenent-colonel Victor Goja, militarii moldoveni asigură paza obiectivelor de importanţă majoră, inclusiv a Mănăstirii Visoki Dečani și a bazei „Camp Vilaggio Italia” din Pech.

Totodată, pacificatorii sînt antrenați în misiuni de patrulare, pe jos și pe mașini, a zonei de operaţii, interacționînd eficient cu contingentele de pacificatori din Austria, Croația, Slovenia, Italia, dar și Macedonia de Nord.

Sursa a specificat că toate activitățile sînt desfășurate cu respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

De menționat că anterior contingentul Armatei Naționale a participat la ședințe practice de evacuare a răniţilor cu elicopterul şi antrenamente la controlul mulţimii (fire phobia), aceştia fiind instruiţi de colegii italieni, americani și unguri. De asemenea, grupul de genişti din cadrul contingentului a desfășurat acțiuni de identificare și dezamorsare a obiectelor explozive, precum și misiuni de verificare și cercetare a itinerarelor de patrulare și a pistelor de aterizare a elicopterelor.


Cel de-al cincisprezecelea contingent al Armatei Naţionale, detașat în operațiunea KFOR, condusă de Alianța Nord-Atlantică, în conformitate cu Rezoluția 1244 a ONU, a plecat în Kosovo la începutul lunii iulie, curent.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X