X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Prezența militarilor Ucraineni în Moldova stîrnește îngrijorare. Ce spune Poliția de Frontieră

11 apr. 13:55   Societate
5308 0

Un grup de soldați și ofițeri ucraineni, care au fost observați recent la Ungheni, au stîrnit îngrijorări printre cetățenii moldoveni după ce un filmuleț cu ei a fost publicat pe rețelele de socializare, anunță Noi.md

Prezența lor a devenit rapid un subiect de discuție în Parlamentul R. Moldova. În cadrul ședinței de astăzi, 11 aprilie, deputații PSRM au cerut explicații detaliate de la majoritatea parlamentară și audierea ministrului Afacerilor Interne, Adrian Efros.

A urmat o replică a deputatului PAS, Lilian Carp.

„Pentru a aduce la cunoștință. Are loc un seminar organizat de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră împreună cu misiunea Frontext. Un curs de instruire care are scopul de combatere a traficului ilicit de arme, muniții și explozibil, destinat unui grup de instruiți în cadrul serviciului de grăniceri de stat din Republica Moldova precum și Serviciul Vamal de Poliției a Ucrainei. Avem o frontieră comună, să nu uităm că în Ucraina este război, iar Poliția de Frontieră atât a Republicii Moldova, cât și polițiștii de frontieră din Ucraina sunt instruiți pentru a combate acest flagel.

Ulterior și Poliția de Frontieră, a venit cu precizări, unde spun că, în perioada 6-13 aprilie, la sediul Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei, municipiul Ungheni, se desfășoară un curs de instruire specializat în „combaterea traficului ilicit de arme, muniții și explozivi”.


Cursul este organizat de către Agenția FRONTEX și formatorii Poliției de Frontieră, cu participarea reprezentanților autorităților de frontieră, Poliție și vamă din Ucraina.

„Cursul a fost conceput și elaborat pentru a acoperi o gamă variată de tematici esențiale în combaterea traficului ilegal de arme și materiale explozive. Pe parcursul instruirilor, participanții la curs desfășoară exerciții practice intensive, în cadrul cărora aplică cunoștințele și tehnicile dobîndite în identificarea și gestionarea situațiilor cu armament, muniții și explozibili. Aceștia sînt instruiți și în aplicarea practică a metodelor de căutare și identificare a materialelor periculoase în diverse contexte”, se arată în comunicat.

6
0
0
0
65

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?