Mesajul ministrei Justiției de Ziua Avocaturii

9 sep. 13:15   Societate
2399 1

În data de 9 septembrie, în fiecare an, în Republica Moldova, este sărbătorită Ziua Avocaturii. Cu acest prilej a venit cu un mesaj și ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

Veronica Mihailov-Moraru a menționat că, înainte de a veni la Ministerul Justiției, a practicat avocatura timp de 15 ani. De aceea, urmărește cu mult interes cum se dezvoltă avocatura din țara noastră, notează Noi.md.

Ea a mai subliniat că în virtutea existenței riscurilor profesiei, pentru a reduce la maxim imixiunea în activitatea avocatului, recent, au fost operate modificări la Codul penal, acestea fiind votate în Parlament, în prima lectură.

„Aveți tot suportul Ministerului Justiției și al meu personal la consolidarea și dezvoltarea profesiei de avocat, la îmbunătățirea cadrului legal, acolo unde este nevoie, la digitalizarea serviciilor juridice. Totodată, fac apel și la responsabilitate și corectitudine din partea organelor din cadrul Uniunii Avocaților, cînd vorbim de aplicarea mecanismului accederii în profesia de avocat sau de verificare obiectivă a plîngerilor pe acțiunile avocaților, în detrimentul drepturilor cetățenilor sau al legii”, a subliniat ministra.


La final, Veronica Mihailov-Moraru a apreciat implicarea activă și contribuțiile avocaților în procesul de perfecționare a legislației pe platforma Ministerului Justiției.

1
0
2
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?