Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Mai multe grădiniţe din Căuşeni au anulat matineele din cauza epidemiei de gripă

5 mar. 2020,, 11:14   Societate
1699

Fără matinee de 8 martie. Mai multe grădiniţe din raionul Căuşeni au amînat spectacolele dedicate Zilei Internaţionale a Femeii din cauza epidemiei de gripă, a creşterii numărului infecțiilor respiratorii acute, dar şi a riscului de contaminare cu COVID-19.

Totodată, în unele licee, sosirea primăverii a fost sărbătorită doar de către elevi şi profesori.

În acest an, cei 130 de micuţi de la grădiniţa Andrieş din satul Zaim, raionul Căuşeni, au învăţat deja versurile pentru spectacolul care urma să aibă loc în această săptămînă. Potrivit directoarei instituţiei preşcolare, Olga Buzilă, matineul de 8 martie a fost amînat, pentru a evita îmbolnăvirea în masă a copiilor, transmite NOI.md cu referire la publika.md.

"Începînd cu luna februarie a fost o scădere foarte mare a frecvenţei copiilor la grădiniţă. Poate acest motiv ne-a înspăimîntat, dar şi ce se petrece în ţară. Săptămîna aceasta începînd de luni urma să aibă loc matineele dedicatei Zilei Mamei. Prin poşta electronică am primit ordinul cu privire la interzicerea oricărei manifestări din grădiniţă. Noi am hotărît să facem matineele mai tîrziu dacă ni se va permite", a afirmat directoarea grădiniţei din satul Zaim, Căuşeni, Olga Buzilă.

De asemenea, în grădiniţă au fost sporite măsurile de igienizare şi dezinfectare, iar toate încăperile sînt prelucrate cu detergenţi speciali.


Pentru nepoțelul Mariei Carbaşova, în acest an urma să fie primul matineu cu ocazia zilei de 8 martie. Femeia spune că a aşteptat cu nerăbdare această sărbătoare.

"Am aşteptat că să se facă matineul de 8 martie. Am aşteptat foarte mult, dar s-a interzis. Ca primul matineu nepoțelul urma să recite poezie despre mamă, bunici", a spus bunica, Maria Carbaşova.

Dacă în instituţiile preşcolare din raionul Căuşeni au fost anulate evenimentele dedicate Zilei Internaţionale a Femeii, atunci la Liceul Teoretic Alexei Mateevici din Căuşeni, elevii au cîntat şi au dansat în faţa profesorilor şi a colegilor.

Potrivit autorităţilor, din cauza epidemiei de gripă şi a creşterii numărului infecţiilor respiratorii acute, matineele din grădiniţe vor fi amînate pînă în 12 martie.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав