Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Rămas fără fotoliul de primar la Căuşeni, Anatol Donțu vine cu o reacție

25 apr. 15:10   Politică
2052 0

Anatol Donțu a venit cu o reacție după ce a fost revocat din funcția de primar al orașului Căușeni, după ce a pierdut procesul de judecată împotriva Autorității Naționale de Integritate (ANI), care a constatat că edilul a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, semnînd contracte de arendă cu o firmă condusă de unchiul său, notează Noi.md.

''Ați văzut cît de repede se face tot, eu încă nu am fost privat, dar deja sunt anunțate alegeri. Noi nu avem niciun act legal pe care am putea să-l atacăm. Eu nu cedez, am o susținere enormă. Fiecare avem probleme ascunse cu politicul, indiferent de culoare”, a menționat Anatol Donțu.

Aminitim că ieri, 24 aprilie, Comisia Electorale Centrale (CEC) a stabilit data alegeri locale noi în orașul Căușeni. Vacanța funcției a intervenit urmare a sesizării Autorității Naționale de Integritate (ANI) în legătură cu încetarea, înainte de termen, a mandatului de primar în această localitate.

Asta deoarece, potrivit unei decizii a Curții Suprema de Justiție, din data de 3 aprilie 2024, persoana Anatol Donțu a fost înscrisă în Registrul persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pe un termen de 3 ani.

Instanța a constatat că, "edilul din Căușeni a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, semnînd contracte de arendă cu o firmă condusă de unchiul său".


7
1
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?