TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Macron spune că se va vaccina cu serul AstraZeneca

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat joi că ar accepta cu bucurie să fie vaccinat cu vaccinul AstraZeneca atunci cînd îi va veni rîndul la imunizare, pe baza regulilor campaniei din Franța, potrivit Digi24.ro.

„În lumina ultimelor studii științifice, eficacitatea vaccinului AstraZeneca a fost dovedită. Rîndul meu va veni (n. red. – la vaccinare), dar mai este timp. Dacă vaccinul AstraZeneca îmi va fi oferit, bineînțeles că mă voi vaccina cu el”, a spus președintele francez.

Șeful statului francez se află sub presiune în ultimele săptămîni în contextul în care i se cere accelerarea campaniei de vaccinare, aflată mult în urma Regatului Unit și a fost extrem de critic în trecut față de compania anglo-suedeză, atunci cînd a existat disputa privind numărul de doze livrate în Europa.

El a adăugat și că AstraZeneca a eșuat în a își respecta angajamentele de livrare către Uniunea Europeană – „Le-am spus că nu sînt serioși cu privire la angajamentele pe care și le-au luat pentru că nu le-au respectat. Punem presiune pe ei să recupereze timpul pierdut în așa fel încît să avem un calendar precis”.

Macron se alătură Ursulei von der Leyen în sprijinul acordat vaccinului AstraZeneca. Miercuri, șefa Comisiei Europene spunea că ar face vaccinul AstraZeneca fără să se gîndească de două ori.


Președintele francez a trecut deja o dată prin infecția Covid-19, fiind descoperit pozitiv la mijlocul lunii decembrie a anului trecut după ce a început să dezvolte simptomele bolii

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load