Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 966

Încă trei instituții media au primit noi sancțiuni și avertizări

24 mar. 15:52   Societate
2111

Pe perioada stării de urgență, Consiliul Audiovizualului a decis monitorizarea programelor audiovizuale de știri și de dezbateri, de informare în probleme de interes public, inclusiv cele achiziționate/retransmise, ale serviciilor media audiovizuale de televiziune și radiodifuziune sonoră.

Postul de televiziune RTR a primit patru amenzi în sumă totală de 26 000 de lei, pentru o serie de încălcări, transmite Noi.md cu referire la diez.md.

De asemenea, Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat cu cîte cinci avertizări publice posturile de radio HIT FM și Radio Alla pentru încălcări identificate în materiale informativ-analitice despre conflictul armat din Ucraina, preluate de la Sputnik Moldova.

Acestea au fost prezentate unilateral și „nu pot fi considerate echidistante în reflectarea subiectelor cu privire la criza de securitate din regiune. Majoritatea materialelor au poziționat Federația Rusă într-o lumină pozitivă cu afirmații favorabile ei, pe cînd toate opiniile relevante aflate în opoziție au lipsit. Toate cele atestate la relatarea subiectelor denotă faptul că furnizorii de servicii media au recurs la omisiunea părților vizate ceea ce nu corespunde legislației audiovizuale”, a precizat Victoria Stețcaia, șefa Direcției monitorizare radio la CA.

Cu toate astea, anterior, ambele posturi de radio au informat Consiliul că nu vor difuza știri ale Sputnik Moldova începînd cu 1 martie.


Posturile de radio pot fi sancționate doar cu avertizare publică pentru că sînt la prima abatere.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав