X 

În primele trei luni ale anului în țară se înregistrează o micșorare a numărului incendiilor

6 apr. 19:30   Societate
2109 0

În primele trei luni ale anului 2023 în Republica Moldova se înregistrează o micșorare a numărului focarelor de ardere cu 75%. Potrivit IGSU conform datelor statistice, salvatorii și pompierii au realizat 4800 de misiuni cu 56 % mai puți de cît aceiași perioadă a anului trecut.

De la începutul anului, peste 300 de persoane au fost salvate din situații de risc, dintre care 89 din incendii, iar 211 oameni au fost salvați în urma misiunilor de căutare salvare.

Analiza lunară comparativ cu aceiași perioadă a anului precedent, atestă o descreștere semnificativă a misiunilor de intervenție. Perioada analizată a anului curent a fost caracterizată în general de temperaturi medii scăzute comparativ cu aceiași perioadă a anului trecut, generînd o micșorare a numărului focarelor de ardere a vegetației uscate. Astfel în primele trei luni ale anului 2023, salvatorii și pompierii au stins 888 incendii de vegetație, față de 6476 de focare de vegetație lichidate în anul 2022, înregistrîndu-se o descreștere cu 86%.

O micșorare a numărului incendiilor cu 21 % a fost atestată și în sectorul locativ. În primele trei luni ale anului curent au fost lichidate 839 de incendii, față de 1062 de incendii înregistrate în aceiași perioadă a anului precedent. Reducerea incendiilor a fost condiționată în mare parte și de activitățile de prevenire realizate da angajații IGSU, dar și datorită realizării campaniilor de informare a cetățenilor.

În primele trei luni, salvatorii și pompierii moldoveni au intervenit și peste hotarele țării. Echipa USAR Moldova de deblocare și salvare urbană formată din 56 de angajați care au plecat în misiunea internațională din Turcia au recuperat viu și nevătămat un copil din dărmăturile blocurilor avariate de cutremur, reușind să efectueze mai multe operațiuni de căutare și recuperare a cadavrelor.


Tot în primele trei luni ale anului 2023 s-a atestat o descreștere a timpului mediu de răspuns la apeluri de urgență. Astfel ajutorul salvatorilor a devenit mult mai rapid față de perioadele precedente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?