Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1664

În Moldova situația cu privire la defrișări este catastrofală. Opinie

19 apr. 2021,, 14:55   Societate
3183 0

Moldova există o situație catastrofală cu privire la defrișări, iar acest lucru se întîmplă în toată țara. În același timp, structurile de stat, care sînt obligate să protejeze și să dezvolte silvicultura de facto se află în fruntea defrișărilor ilegale de păduri sub pretextul fals al "defrișărilor sanitare".

Această opinie a fost exprimată de arhitectul, membru al Consiliului de Urbanism din Chișinău, activistul civic Denis Nedeoglo, relatează Noi.md.

Totodată, el s-a arătat indignat de faptul că reprezentanții ministerului de profil, în cadrul participării la cea de-a opta conferință ministerială Forest Europe de la Bratislava, cu genericul "Viitorul pe care ni-l dorim: pădurile de care avem nevoie", au declarat că Republica Moldova respectă standardele paneuropene de gestionare durabilă a pădurilor în Europa.

"Cum pot ei să aibă îndrăzneala să spună că Moldova "respectă standardele europene de gestionare a pădurilor", dacă chiar și indicatorii oficiali arată contrariul?! În Republica Moldova, pădurile acoperă doar 11,3% din suprafață, comparativ cu media de 30-45% în Uniunea Europeană. Și dacă e să vorbim despre normă, atunci este vorba despre 60-70% de terenuri împădurite!", a spus Denis Nedeoglo.

El și-a exprimat nedumerirea față de faptul că, cu astfel de cifre și defrișări barbare în toată Republica, "oficialii" noștri îndrăznesc să declare că Moldova "respectă standardele de gestionare a pădurilor". Activist civic a numit acest lucru chintesența aroganței și a minciunilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий