TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

În Moldova situația cu privire la defrișări este catastrofală. Opinie

Moldova există o situație catastrofală cu privire la defrișări, iar acest lucru se întîmplă în toată țara. În același timp, structurile de stat, care sînt obligate să protejeze și să dezvolte silvicultura de facto se află în fruntea defrișărilor ilegale de păduri sub pretextul fals al "defrișărilor sanitare".

Această opinie a fost exprimată de arhitectul, membru al Consiliului de Urbanism din Chișinău, activistul civic Denis Nedeoglo, relatează Noi.md.

Totodată, el s-a arătat indignat de faptul că reprezentanții ministerului de profil, în cadrul participării la cea de-a opta conferință ministerială Forest Europe de la Bratislava, cu genericul "Viitorul pe care ni-l dorim: pădurile de care avem nevoie", au declarat că Republica Moldova respectă standardele paneuropene de gestionare durabilă a pădurilor în Europa.

"Cum pot ei să aibă îndrăzneala să spună că Moldova "respectă standardele europene de gestionare a pădurilor", dacă chiar și indicatorii oficiali arată contrariul?! În Republica Moldova, pădurile acoperă doar 11,3% din suprafață, comparativ cu media de 30-45% în Uniunea Europeană. Și dacă e să vorbim despre normă, atunci este vorba despre 60-70% de terenuri împădurite!", a spus Denis Nedeoglo.

El și-a exprimat nedumerirea față de faptul că, cu astfel de cifre și defrișări barbare în toată Republica, "oficialii" noștri îndrăznesc să declare că Moldova "respectă standardele de gestionare a pădurilor". Activist civic a numit acest lucru chintesența aroganței și a minciunilor.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load