X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

În centrul Chișinăului au fost tăiați copaci sănătoși

22 mar. 12:30   Capitala
3387 0

Pe strada Bănulescu-Bodoni, proprietarii unui mic imobil au tăiat niște platani sănătoși. Se pare că aceștia au împiedicat o eventuală construcție a unei clădiri pe locul unei cafenele din apropierea Academiei de Studii Economice.

Zona în care au fost tăiați copacii este înconjurată de un gard - proprietarii au decis să își extindă clădirea. Cafeneaua de tip fast-food care activa acolo a fost construită astfel încît să nu afecteze platanii.

După ce au primit informații despre tăierea ilegală, la fața locului au ajuns polițiștii care au întocmit un proces-verbal și au deschis un dosar pe acest episod, transmite Noi.md.

Potrivit răspunsului Primăriei Chișinău, circumstanțele incidentului sînt în curs de clarificare de către specialiștii municipalității. Pe parcursul acestei dimineți, 22 martie, Inspectoratul de Mediu, împreună cu reprezentanții Asociației Spații Verzi din oraș, vor analiza aspectul dacă a fost eliberată autorizația pentru lucrările efectuate.

"În cazul în care vor fi depistate acțiuni neautorizate, vor urma măsuri drastice", au dat asigurări cei de la primăria capitalei.


Tăierea copacilor în Moldova este, din păcate, un fenomen comun. Amintim că, recent, în Rîșcani au fost furați peste 50 de arbori de tuia.

В центре Кишинева возле кафе срубили платаны: власти проводят проверку.

1
0
0
5
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?