Criza energetică stiri: 1754
Cutremure stiri: 299
Eurovision stiri: 417

În ce situație ar putea avea loc mobilizarea în R. Moldova? Ce spune Nosatîi

10 oct. 2022,, 21:34   Societate
2525 0

La momentul actual nu ar putea fi vorba despre o mobilizare în Republica Moldova, mai mult decît atît potrivit ministrului apărării, Anatolie Nosatîi, mobilizarea este un proces destul de complicat, notează Noi.md

”Mobilizarea este un proces destul de complicat, dacă întradevăr este necesară mobilizarea se va face parțială. Dacă avem suficiente forțe ca să asigurăm securitatea militară atunci nu poate fi vorba de o mobilizare. Rezerva de mobilizare ar depinde de situații. Mobilizarea totală este un scenariu foarte complicat.”, a declarat ministrul în cadrul emisiunii ÎnProfunzime.

Totodată acesta a menționat că în prezent Armata Națională are circa 6000 de militari dintre care peste 2000 sînt militari în termen, iar restul sînt militari pe contract.

”Astăzi sînt gata de luptă conform cifrelor care sînt cunoscute avem circa 6000 de militari din ei peste 2000 sînt militari în termen, iar alții pe contract. În ultima perioadă am mărit numărul de exerciții practice, am atras o atenție mai serioasă la diferite tehnici și tactici. Am mărit numărul de echipamente pentru militarii care sînt în armată. Pentru cei care sînt în serviciu avem tot de ce avem nevoie”, a declarat Nosatîi.

Potrivit ministrului, actualmente armata este pregătită să apere teritoriul țării, fără a fi necesară o mobilizare parțială sau totală, iar în prezent capacitatea de completare cu ofițeri a armatei este de 90%, iar mai mulți ofițeri sînt în rezervă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий