COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 847 840 INFECTAȚI 325 526(+1568)   TRATAȚI 305 068     DECESE 7459(+35 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7674

În ajutorul cetățenilor din diasporă: Un moldovean a creat harta secțiilor de votare

5 iul. 11:43   Societate
1423 0

Prepelița Maxim este un tînăr moldovean stabilit deja de 10 ani în Italia.

Acesta a creat o hartă cu toate cele 150 de secții de votare care vor fi deschise în diasporă pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, transmite diez.md.

Maxim spune că inițiativa lui ține de dorința de a ajuta cît mai multe persoane să ajungă la alte secții de votare.

„Sînt programator și recent am început să lucrez cu hărțile. Această mapă am început să o fac pentru secțiile de votare din Italia, fiindcă locuiesc de 10 ani deja în Roma, și avînd în vedere că una dintre secțiile de votare a fost mutată în centrul orașului, am dorit să fac un beneficiu pentru persoane ca să găsească mai repede secțiile de votare.

Apoi, am decis să extind harta la tot globul întrucît am înțeles că această problemă este peste tot. În total, mi-a luat în jur de patru ore, nimic greu nu a fost în această inițiativă, problema cea mai mare a fost de găsit unele secții, deoarece nici search pe mapă, nici pe google nu dădeau o adresă exactă”, a spus Prepelița Maxim.


Harta poate fi accesată aici.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽