X 

Gaiciuc: „Moldova are nevoie de apărare aeriană pentru apărare, dar e scump”

18 dec. 2022,, 12:15   Societate
1379 1

Moldova, ca orice altă țară, trebuie să aibă apărare aeriană pentru a-și proteja teritoriul și cetățenii, deoarece aceasta este o armă defensivă, nu una ofensivă, dar aceasta este o plăcere foarte scumpă pentru republică.

Această opinie a fost exprimată de fostul ministru al Apărării, președintele Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova Victor Gaiciuc, transmite point.md cu referire la enews.md

Așa a comentat declarația în emisiunea unuia dintre programele de televiziune a viceprim-ministrului, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, care a remarcat că, conform Constituției, Moldova este o țară neutră, dar intenționează să achiziționeze un sistem modern de apărare aeriană pentru a-și proteja spațiul aerian și populația.

„Din punct de vedere normal, și ca fost ministru al Apărării, vreau să spun că orice țară ar trebui să aibă atît apărare aeriană, cît și nave pentru a-și proteja teritoriul și cetățenii, inclusiv Armata noastră națională. Este o armă defensivă, nu una ofensivă. Și nu văd nimic în neregulă dacă îl avem. Cu toate acestea, aceasta este o plăcere foarte scumpă și totul va depinde de capacitățile noastre financiare”, a menționat Victor Gaiciuc.

Generalul a atras atenția asupra faptului că toate țările membre NATO alocă 2% din PIB pentru armamentul armatelor lor, statele neutre – 0,3%. „Avem și noi o astfel de cifră, dar dacă este de 0,5%, este normal”, a subliniat el.

2
2
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий