Două tomberoane s-au aprins în capitală

5 iul. 2022,, 18:00   Societate
2216 0

Două tomberoane cu gunoi s-au aprins ieri în Chișinău. Tomberoanele din plastic pentru colectarea deșeurilor sortate la sursă a fost făcute praf după ce s-ar fi aprins de la mucuri de țigară nestinse. În acest context, Regia „Autosalubritate” îndeamnă cetățenii să nu arunce la tomberoane deșeuri ușor inflamabile sau combustibile pentru a reduce riscul producerii de incendii.

„Mucurile de țigară nestinse aruncate peste deșeurile vegetale, materialele din produse petroliere (peliculă, plastic, cauciuc etc.), stocate în tomberoanele de la platforme, pot deveni o sursa de aprindere atît a conținutului tomberonului, cît și a tomberonului propriu zis, provocînd pagube materiale semnificative întreprinderii”, atenționează Regia „Autosalubritate”.

Asemenea cazuri au avut loc ieri în capitală. Unul dintre tomberoane s-a aprins pe strada Nicolae Zelinski din sectorul Botanica, iar celălalt – pe strada Dante Alighieri, la Buiucani.

„Arderea deșeurilor reprezintă un pericol enorm pentru că, în timp ce sînt arse, deșeurile eliberează substanțe chimice sub forma unor compuși extrem de toxici pentru organismul uman și pentru natură. De exemplu, plasticul ars emană dioxine: unele dintre cele mai periculoase substanțe generate de om. Cauzează cancer, probleme de imunitate și reproductive, dar și alte afecțiuni. Nu au gust sau miros, iar marea problemă este că sînt bioacumulative, așa că sînt stocate în organism pe termen foarte lung”, menționează reprezentanții „Autosalubritate.

Totodată, pentru contracararea cazurilor de incendiere la sectoarele gestionate de către întreprindere, în special la poligonul municipal de deșeuri din Țînțăreni, a fost întreprins un set întreg de măsuri antiincendiare. Prin urmare, au fost desfășurate instrucțiuni pentru pregătirea efectivului privind modul de intervenție în caz de incendiu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?