COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Din cauza carantinei a crescut nivelul de anxietate în rîndul populaţiei

Din cauza carantinei a crescut nivelul de anxietate în rîndul populaţiei

Problemele cauzate de pandemia de coronavirus de tip nou au dat peste cap viaţa a milioane de oameni. Din cauza restricţiilor impuse a crescut nivelul de anxietate și nervozitate în rîndul populaţiei.

Astfel, medicii neurologi vin cu o serie de recomandări pentru toți cetățenii care, la îndemnul autorităților, s-au autoizolat la domiciliu, transmite Publika.md.

Potrivit specialiştilor, cei mai vulnerabili sînt persoanele închise în sine, acelea care locuiesc la bloc și care nu au unde să iasă.


”În general, adresabilitate a pe motiv de anxietate și fobie a crescut în comparație cu perioada pînă la declanșarea pandemiei. Pe o tură obișnuită de 24 de ore, procentual dacă e să repartizăm, cred că 60 de procente din apeluri sau adresări sînt legate cu stresul prin care trece populația la moment”, a spus medicul neurolog, Alexandru Grumeza.

Totodată, medicii spun că această stare de neliniște, deseori este confundată de oameni cu simptomele unor maladii.

”sînt foarte diverse aceste manifestări, de la simptome generale, care sînt și aceleași dureri de cap, amețeli, pierderi de cunoștință, pînă la alte simptome foarte specifice ale altor suferințe ale organelor, cum ar fi: dureri în cutia toracică, probleme de respirație”, a menționat medicul neurolog, Alexandru Grumeza.

Medicii vin cu recomandări pentru depășirea primelor semne ale stresului.

”Prima recomandare ar fi ca în izolarea pe care o au, să-și găsească cît mai multe preocupări. Să continue comunicarea cu cei apropiați, pentru că acum comunicarea online este accesibilă. Chiar le recomand tuturor să-și facă un orar, să fie disciplinați, să fie foarte pragmatici și chiar să descrie în orar cu ce mă voi ocupa”, a spus medicul neurolog, Alexandru Grumeza.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load