COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Dezastrul de la spitalul raional Cahul

12 aug. 12:00   Societate
16252 0

Tavanul stă să cadă, firele electrice atîrnă periculos, iar mirosul de mucegai este dominant. Nu vorbim despre o casă părăsită, ci despre o parte a clădirii Spitalului raional Cahul, unde se odihnesc șoferii de pe ambulanță. Mai grav este că în interior, în departamentul primiri urgențe, au apărut... șerpi. Administrația spitalului recunoaște că se cere o reparație a clădirii, dar cînd vor începe lucrările nu se știe.

De mai bine de jumătate de an, șoferii ambulanțelor nu au nici măcar unde își spăla mîinile. Se întîmplă pe timp de pandemie și cu angajații care sînt în contact direct cu pacienții bolnavii de COVID.

„Apă nu avem deloc, încă de înainte de Anul Nou. Noi venim de la chemări să ne spălăm pe mîini și n-avem apă. O cărăm cu sticlele. Au spus că o țeavă trebuie de reparat. Le-am zis să tragă măcar un furtun, măcar vara să fie. Acolo un mucegai, un miros...”, spune Gheorghe Cîrjeu, angajat al Spitalului raional Cahul.

Bărbatul spune că s-a adresat de nenumărate ori la directorul adjunct al spitalului, Elena Tatu, însă aceasta l-ar fi bruscat.

„S-a apropiat să-mi dea peste telefon, a zis că ce filmez. Mi-a zis de ce am trimis peste tot acest video. Eu zic: m-am adresat la dvs nu odată, e a treia sau a patra oară. Iar ea mi-a zis: Cred că n-am să-mi răuflec eu mînecile să-ți construiesc încăperea unde stați voi”, povestește bărbatul.


În replică, directorul adjunct al Spitalului raional Cahul, Elena Tatu, a declarat:

„Nu am vrut să-i arunc telefonul din mînă, am vrut să discutăm normal. Această clădire într-adevăr necesită reparație. Urma să fie pusă în discuție, să fie efectuate calculele, să fie pusă în discuție problema. Sau facem reparație, sau o demolăm și ridicăm o clădire nouă pentru depozitare.”

Vara aceasta, personalul medical din instituție a fost șocat de apariția unor șerpi chiar la intrarea în Departamentul primiri urgențe.

„Era pe fereastră, să intre în spital, pe urmă au chemat pompierii, SMURD-ul, și l-au luat. Erau doi șerpi, unul la intrare la primiri urgențe și al doilea din partea veche”, mai povestește Gheorghe Cîrjeu, angajat al Spitalului raional Cahul.

Întrebată despre incident, Elena Tatu a spus că a fost un caz, dar... „asta e”.

Directorul adjunct al Spitalului raional Cahul a spus că problema anexei unde stau șoferii ambulanțelor va fi rezolvată, doar că nu se știe cînd. Banii au fost alocați doar pentru repararea încăperilor unde stau pacienții internați.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X