X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1664

Deputat: „Capacitatea de apărare antiaeriană a R. Moldova nu există”

2 noi. 2022,, 09:30   Societate
1628 2

Capacitatea de apărare antiaeriană a Republicii Moldova „nu există”. O spune președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.

Potrivit acestuia, în ultimii 30 de ani, „nimeni cu a considerat că vreodată va fi nevoie de așa ceva”. Iar liderul Partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Igor Munteanu, consideră că în acest context, țara noastră este vulnerabilă. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 1 noiembrie a emisiunii „Freedom” de la TV8.

„Capacitatea de apărare antiaeriană a Republicii Moldova nu există, pentru că în decurs de 30 de ani de zile, nimeni nu a investit în sistemul de apărare antiaerian, pentru că nimeni cu a considerat că vreodată va fi nevoie de așa ceva. Ceea ce avem este doar pentru antigrindină și ele nu au mare efect”, a precizat Lilian Carp.

„Republica Moldova este vulnerabilă, eu cred că noi am scăpat ușor la Naslavcea”, crede Igor Munteanu.

Deputatul PAS, Lilian Carp, a enumerat două soluții prin care țara noastră și-ar putea crește capacitatea de apărare: să se mărească bugetul în acest scop sau să aderăm la NATO.


„Fie Republica Moldova începe să-ți crească bugetul pentru apărare sau a doua cale - Republica Moldova trebuie să decidă ce este cu Transnistria și poftim, pe lîngă integrarea europeană, este și integrarea euroatlantică, care este una din cele mai sigure privind apărarea colectivă”, a menționat Carp.

Lilian Carp susține că nu există soluții rapide pentru a ne crește capacitatea de apărare, pentru că un sistem de apărare este scump. Totuși, a menționat că va fi crescut bugetul pentru dotarea Armatei Naționale.

„Dacă ne dorim soluții rapide, din păcate, ele nu există. Unica soluție rapidă e să scoți banul din buzunar și să cumperi. Acum cît costă un asemenea sistem, RM nu-și poate permite.

Vom mări bugetul pentru anul viitor pentru dotarea Armatei Naționale”, a declarat deputatul PAS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий