TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Declarație: Mulți cetățeni refuză să se imunizeze cu vaccinul propus

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a ținut să atragă atenția că astăzi au decedat 29 de persoane din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

"Rămîne mare cifra cazurilor active de COVID-19. Ne bucurăm că avem o creștere a numărului cazurilor tratate de coronavirus. Avem pacienți mulți în stare gravă și 293 în stare extrem de gravă. S-a redus numărul pacienților intubați. 3 345 de cetățeni sînt astăzi internați în spitalele din țară. Ne bucurăm că niciun medic nu a fost azi confirmat pozitiv, iar asta s-ar putea datora vaccinărilor. Iată că își face efectul în rîndul lucrătorilor medicali", a declarat premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Peste 70 de mii de cetățeni au fost deja vaccinați împotriva coronavirusului, însă mulți refuză să se imunizeze.

"Avem o reticență din partea cetățenilor, fiindcă nu toți doresc să se vaccineze cu vaccinul propus. sînt sigur că în etapa a treia, vom avem un număr mai mare. 1 551 de cetățeni s-au vaccinat deja cu a doua doză", a precizat premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Premierul interimar a remarcat că în timpul slujbelor organizate în ultima perioadă în biserici, precum și în aer liber, s-au respectat măsurile epidemiologice.


Oficialul a mai informat despre existența unei grupăru infracționale care oferă cu plată teste negative la COVID-19.

Forțele de ordine au aplicat amenzi în valoare de 4,5 milioane de lei, printre care 1,2 milioane deja au fost achitate de către cei care au încălcat măsurile anti-COVID-19.

Din 1 aprilie 2021, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia pe 31 martie, la solicitarea Guvernului interimar, care a propus aplicarea acestei măsuri din cauza răspîndirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie pînă pe 30 mai.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load