Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Autoritățile georgiene au refuzat să discute cu lideri americani de rang înalt

2 mai. 20:45   Externe
2255 0

Guvernul georgian a refuzat să discute direct cu liderii americani de rang înalt despre problemele legate de ajutorul american.

Acest lucru se precizează într-o declarație scrisă a ambasadorului SUA în Georgia, Robin Dunnigan.

"Am invitat recent membri de rang înalt ai guvernului georgian să interacționeze direct cu înalți oficiali ai Statelor Unite pentru a discuta despre parteneriatul nostru strategic și despre orice probleme legate de ajutorul american. Din păcate, partea georgiană a ales să nu accepte această invitație", a relatat Dunnigan.

Potrivit ambasadorului american, deciziile luate de guvernul georgian în ultimele săptămîni au "îndepărtat țara de viitorul său euro-atlantic". Partidul de guvernămînt, Visul georgian, se arată hotărît să adopte legea privind "agenții străini", "despre care UE a afirmat clar că este incompatibilă cu aspirațiile Georgiei de a adera la UE", a reamintit diplomatul.

"Unii reprezentanți ai partidului de guvernămînt au ales să-i atace pe cei mai puternici apărători ai suveranității Georgiei – Statele Unite și UE", a adăugat Dunnigan.


În ciuda tuturor acestor lucruri, SUA își reafirmă angajamentul față de o "relație strînsă" cu Georgia.

Ambasadorul a făcut apel la autoritățile georgiene să reafirme angajamentul țării față de un viitor euro-atlantic, așa cum este scris în Constituția georgiană.

21
3
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?