COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2955
Puterea stiri: 6783
Coronavirus stiri: 7607

Cum pot să se odihnească locuitorii Moldovei la mare în Ucraina, în condițiile unui program de control al izolației

14 iul. 2020,, 18:01   Societate
3890 0

Internauții din Moldova, care nu s-au temut să meargă la mare în Ucraina, în condiții de carantină și a regulilor stricte care sînt în vigoare pentru cei sosiți din țara noastră și din alte țări din "zona roșie", și-au împărtășit pe paginile lor sociale experiență de trecere a vamai ucrainene, utilizarea aplicației de urmărire și de aflare în țara vecină.

În special, utilizatorul Gulnara Vîșcu a publicat pe pagina sa în rețeaua socială o postare pentru cei care au de gînd sau se tem să călătorească în Ucraina, menționînd că, probabil, informația sa îi va ajuta să ia o decizie cu privire la acest pas sau să renunțe la el.

Ea a descris în detaliu programul de control al izolației în Ucraina pentru cei care au sosit din străinătate din zona "roșie", în care este inclusă și Republica Moldova.

Gulnara Vîșcu a spus că s-a deplasat la Odesa de la Gara de Nord din Chișinău. Costul călătoriei în microbuz a fost de 203 lei per persoană.

Programul de control al izolației în Ucraina, ea l-a evaluat, într-un sistem de cinci puncte, cu un singur punct, observînd că, în primul rînd, programul în sine nu este plăcut, pentru că ești urmărit, și în al doilea rînd, este făcută un pic cam din topor. De exemplu, este folosită numai limba ucraineană. Programul a fost descărcat în ajunul plecării în Ucraina. Puteți să-l activați atunci cînd veți fi conectați la rețea și va veni un cod de confirmare din Ucraina (nu este oferit un alt cod de țară).


Imediat pe ecran apar zilele raportului de la 14 zile, iar în fiecare zi se reduce, în cazul în care cetățenii străini trec corect controlul zilei trecute. Cartela ucraineană cu 80-100 de lei poate fi cumpărată de la orice șofer de microbuz sau autobuz, care circulă de mai multe ori de la Gara de Nord în fiecare zi, deoarece ei prevăd totul din timp pentru pasagerii săi, înainte de a ajunge la vamă.

Asigurările de sănătate se perfectează pentru un an sau șase luni chiar pe drum sau înainte de a pleca de pe traseu, direct din Chișinău.

"Asigurare medicală (ucraineană!) pentru un an costă 400 UAH sau 300 lei moldovenești", a menționat Gulnara Vîșcu.

"Cînd vă înregistrați în acest program, vi se va solicita să faceți un "face ID" și aproximativ Aceasta este versiunea sa simplificată. De 2-3 ori pe zi veți primi o cerere pe care o vedeți direct în program, ca să faceți o fotografie și să o trimiteți. Aceasta nu este doar o fotografie care poate fi fotografiată pe telefon și apoi trimisă atunci vă cere programul. Aceasta este aceeași "versiune" a Face ID de pe iPhone sau pe alt telefon. Trebuie să fixați fața într-un pătrat virtual, să vă întoarceți încet la dreapta, să vă întoarceți încet la stînga, să vă înclinați spre dreapta, să vă aplecați spre stânga, din nou spre dreapta și să clipiți cu ochii. Prima dată am încercat de 15 ori: programul îmi scria că nu am trecut controlul. Raza de acțiune în carantină este de 2 km, cred că dacă ați prins o cerere de a trimite o fotografie undeva în magazin, cînd cumpărați produse, puteți face acest lucru și acolo, în principal, principalul să nu depășiți 2 km.

Ea a menționat, de asemenea, că mitul că la vamă se face un test pentru coronavirus a fost risipit.

"Puteți face tot ce am făcut înainte, apoi la sosirea la locul de trai, puteți merge la clinica și să faceți un test pentru ”coroană”, și numai după aceea, va fi eliminat programul urmărire, și veți avea posibilitatea să călătoriți în Ucraina, după cum doriți, cu condiția ca testul va fi negativ. Costul testului este de aproximativ 2500 grivne - alegerea este a voastră.

După o oră, am stat deja fericită pe malul mării, întîlnind zorii în țara iubită, înconjurată de rudele și cîinele meu iubit Piney", a menționat Gulnara Vîșcu.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽