Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1120

CSP ignoră propunerea Comisiei și admite la interviu patru candidați

31 mai. 07:15   Societate
2041 0

Astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), a fost examinat subiectul privind admisibilitatea procedurilor de preselecție a candidaților la funcția de procuror - șef al Procuraturii Anticorupție, informează Noi.md.

Potrivit hotărârii adoptate, s-a luat act de dosarele de concurs și s-a decis că la proba interviului în fața CSP urmează a fi admiși următorii candidați: Adrian Bordianu; Victor Brînză; Veronica Dragalin și Octavian Iachimovschi, transmiteNoi.md cu referire la Bizlaw.md.

De asemenea, CSP a stabilit că interviurile se vor desfășura în data de 7 iunie (ora și formatul acestora vor fi comunicate suplimentar, după precizarea aspectelor organizatorice).

Anterior, CSP a anunțat că potrivit deciziei Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al Procuraturii Anticorupție a fost preselectată Veronica Dragalin în calitate de candidată în cadrul concursului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.

CSP precizează că procedura de selecție a candidatului la funcția de procuror – șef al Procuraturii Anticorupție se realizează în temeiul art. 251 din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură și cuprinde două etape:


- preselecția candidaților de către o comisie specială instituită de Consiliul Superior al Procurorilor;

- selecția candidatului de către Consiliul Superior al Procurorilor.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав