Preşedintele stiri: 3022

Copiii din Cărpineni merg la școală și grădiniță în papuci din cauciuc

7 sep. 17:15   Societate
1627 0

În Republica Moldova încă avem copii care merg la școală sau la grădiniță încălțați în cizme de cauciuc, iar bătrînii bolnavi sînt duși la punctul medical cu căruța, pentru că pe drumuri noroiul este pînă la genunchi, transmite Noi.md cu referire la jurnaltv.md.

Se întîmplă în una din cele mai mari localități din țară - satul Cărpineni, raionul Hîncești. Cei care ar trebui să rezolve problema spun că nu fac nimic, pentru că nu au bani.

EUGENIA APOSTU, reporter Jurnal TV:"La Cărpineni nu a mai plouat de mai bine de o lună. Apa de pe drum vine din rîul Lăpușnița, care în loc să ajungă în iazul Semionovca se revarsă pe drum și în grădinile oamenilor. Această parte a satului este un loc uitat de lume. Bătrînii nu au acces decît pînă la poartă, iar copiii merg la școală încălțați în cizme de cauciuc. Pompierii sau ambulanța nu au nici o șansă să ajungă aici, iar bolnavii sînt scoși la drumul pietruit, spre spital, cu o căruță. Bun venit în al doilea sat ca mărime din Republica Moldova!"

Vera Nicolau locuiește aici de-o viață. Copiii săi au plecat în lumea mare, iar acum bătrîna nu poate nici măcar să iasă din ogradă.

Primarul comunei Cărpineni este în concediu, iar viceprimarul ne-a spus că de vină ar fi comisia pentru situații excepționale de la Hîncești, care a considerat că drumurile sînt destul de bune și a alocat doar 50 de mii de lei pentru această localitate:


VICTOR ZAPOROJANU, viceprimarul comunei Cărpineni, Hîncești: "Noi acolo avem nevoie de procurat materiale în sumă de 71 de mii de lei și asta e tot ce pot să vă spun. Pietrișul care l-am depozitat, l-am procurat cu împrumut, trebuie să-l achităm. Avem peste 200 de mii de lei, nu avem cu ce achita. Acum batem, trîmbițăm la Consiliul Raional."

Din cei peste 15 mii de oameni care locuiau la Cărpineni cu șase ani în urmă, în sat au mai rămas aproximativ 10 mii.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X