Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Cîți refugiați din Ucraina şi-au găsit un loc de muncă în R. Moldova

16 iun. 16:40   Societate
3963 0

De la începutul invaziei ruse în Ucraina pînă în prezent 1428 cetăţeni din Ucraina, dintre care 978 femei şi 450 bărbaţi, au reușit să își găsească un loc de muncă în R. Moldova.

Cei mai mulţi cetăţeni ucraineni sînt angajaţi în mun. Chişinău (1104), UTA Găgăuzia (59), Bălţi (69), transmite tvrmoldova.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vînzător, vînzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

De la începutul anului curent și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 158 angajatori, declarînd 1536 locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.Totodată, în perioada menționată, circa 182 cetățeni ucraineni au fost înregistrați în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.


ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.

9
2
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?