X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Dorin Recean, de Ziua mondială a refugiaților: „Moldova vrea pace”

21 iun. 07:05   Societate
3109 1

Prim-ministrul Dorin Recean a marcat Ziua mondială a refugiaților alături de mai mulți copii ucraineni, care se află, în prezent, în raionul Ștefan Vodă.

Șeful Executivului a menționat că această zi este o ocazie în plus pentru a ne aminti despre solidaritatea, empatia și ospitalitatea de care dau dovadă cetățenii Republicii Moldova.

Totodată, premierul a transmis un mesaj de recunoștință pentru locuitorii raionului Ștefan Vodă, care printre primii au ajutat refugiații din Ucraina.

„Moldova vrea pace. Guvernul muncește pentru ca fiecare cetățean să simtă libertate și siguranță acasă, în marea familie europeană”, a transmis prim-ministrul Dorin Recean.

În raionul Ștefan Vodă, copiii refugiați desfășoară, zilnic, mai multe activități organizate de Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei „AVE Copiii”, în cadrul ludotecii - o bibliotecă de jocuri și un spațiu pentru comunicare și interacțiune între generații și culturi.


De la începutul agresiunii Federației Ruse în Ucraina, în Republica Moldova au intrat peste 1 milion de refugiați ucraineni. În prezent, în țara noastră sînt circa 120 de mii de refugiați ucraineni, dintre care peste 51 de mii de copii.

0
1
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав