Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1410

Cel mai lung tunel subacvatic din lume: Unde va apărea

25 iun. 22:00   Externe
3158 0

Germania și Danemarca vor începe construcția celui mai lung tunel feroviar și rutier subacvatic din lume. Tunelul Fehmarnbelt din Danemarca va reduce timpul de călătorie între Scandinavia și Europa Centrală. Lucrările sînt preconizat să se încheie în anul 2029.

Construcția celui mai lung tunel feroviar și rutier subacvatic din lume va lega Germania și Danemarca pe sub Marea Baltică.

Regele Frederik al X-lea al Danemarcei a inaugurat primul element din această investiție majoră. Viitorul tunel va măsura 18 kilometri și va lega sudul Danemarcei de nordul Germaniei. Această rută va contribui la tranziția ecologică a transporturilor, notează Noi.md cu referire la evz.ro.

Lucrările pentru Tunelul Fehmarnbelt vor dura pînă în 2029, cînd se preconizează că va fi recepționat. Odată cu această investiție, durata călătoriei între cele două state se va redue la 7 minute. În prezent, o călătorie între Germania și Danemarca durează 45 de minute, cu feribotul.

Conform datelor tehnice, tunelul va lega punctul Roedby din Danemarca, de Puttgarten din Germania. De aici vor fi legături rutiere și feroviare către Europa Centrală și țările nordice.


Tunelul Fehmarnbelt va fi format din 89 de elemente de beton. Lucrările vor costa 55,1 miliarde de coroane, adică 4,8 miliarde de euro. Costurile vor fi acoperite de utilizatorii din Danemarca. Aceștia vor plăti o taxă care va fi stabilită de guvernul danez.

3
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?