COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Cîți deniținuți s-au infectat cu COVID-19

18 oct. 12:00   Societate
2034 0

COVID nu a trecut pe alături nice de penitenciarele din R. Moldova. Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, de la începutul pandemiei 243 de cazuri COVID au fost înregistrate.

De asemenea, potrivit ANSP, la ora actuală sînt 18 cazuri active de infectare în rîndul deținuților, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Pe lîngă aceasta, săptămîna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr mediu zilnic de aproximativ 6.381 persoane, 39 - persoane eliberate, 40 - reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală.

Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 308 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 1.133 persoane.

De asemenea, a fost asigurată asistența medicală de urgență prin intermediul Serviciului de urgență 112 în 12 cazuri și au fost efectuate 19 examinări în instituțiile medico-sanitare publice. A fost înregistrat un caz de deces în rîndul persoanelor private de libertate.


În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: 11 pachete cu substanță vegetală cu miros specific și trei pachețele cu praf cafeniu, presupuse a fi droguri, un lănțișor cu inscripția 925, două telefoane mobile și mai multe accesorii pentru acestea. Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X